"אני יוצא כאן בקריאה נרגשת: בואו נאמץ לפחות עוד 200 פיקסלים למסך: (100 לכל צד, מה כבר ביקשתי??) ונכסה עוד קצת את הלבן המשמים שיש לנו בהרבה ממסכי ה- "960"פיקסל שעדיין שולטים כיום ברוב האתרים והפורטלים. הלבן הבוהק בצדדים של המסך מסנוור לי את העניינים, וגם ממש לא ירוק"

הגדרת הבעיה.
עם גדילת המסכים והרזולוציות שלהם, גדלה גם כמות התוכן שניתן להציג בכל מסך: בין אם זה קשור לעניין ה- WEB 2.0 או לא (כמות התוכן גדלה בגלל שכמות האנשים שיכולים להעלות תוכן גדלה..) האתרים מרובי התוכן מציגים את מרכולתם בדף הבית בטכניקות שונות, עם מתן עדיפות לכל תוכן רצוי בכל מיני טכניקות עיצוביות שונות. מאז שהתחלתי לעצב מסכים לאינטרנט, הייתה לי הדילמה: איזה רוחב מסך אני רוצה שיהיה האתר? ואני אסביר: הרוחב ה"מסורתי " של מסכי האינטרנט הוא בסביבות ה-900 פיקסל. למה? כי בראשית העשור הנוכחי ומאז ועד אמצע העשור בערך, גודל המסך היה בד"כ 1024X768. כך שהרוחב שבסביבות ה-900 יוצג על רוב המסך, בלי סרגלי גלילה צדדיים. המעבר בהדרגה למסכים החדשים בטכנולוגיית ה- LCD, שהם לא רק דקים, אלא גם השתפרו במהלך השנים בכל מה שקשור לתצוגה בהירה וקונטרסטית, צבעים חיים ומדהימים, וזמן תגובה יורד עם השנים. מסכי ה-LCD גם בריאים יותר לעבודה ממושכת, ויותר חסכוניים בצריכת החשמל.

crt sceen
מסך ה-CRT כדינוזאור: 1024×768 התאבן לנו על המסך.

הצעה לסדר היום

היום, ישנם גדלי מסך פיזיים שונים ומשונים. לא רק האינטשים קובעים, אלא הרזולוציה, כידוע.  1680×1050, 1440×900 ו-1920×1080 הם רק כמה דוגמאות לרזולוציות גבוהות, אך יותר ויותר מקובלות. כבר לא נוכל להתיחס לגודל הבנאלי 1024X768 (שכבר כמעט עבר מן העולם ביחד עם המסכים הישנים) כגודל היחיד בסביבה. המסכים גם הפכו להיות רחבים כסטנדרט.

אך משום מה, ממשיכים להתייחס לרוחב ה-1000 כרוחב שאין לעבור אותו. למה?

אלטרנטיבה טובה לרוחב קבוע, היא האלטרנטיבה של רוחב משתנה. למסך עם רוחב משתנה גם יש מינימום רוחב, אבל זה מסך שאם תמתח ותשנה את גודל חלון הדפדפן במערכת ההפעלה, קוביות העיצוב תמיד יישארו צמודות לצדדים, ולא יהיה לך רקע  אחיד של תמונה או טקסטורה ברקע: כי אין צורך "לכסות" את המרחבים הלבנים המשעממים שיש בד"כ בעיצוב עם רוחב קבוע, שמוצג על מסך רחב, לדוג'.  הרוחב המשתנה נבנה בטכניקות שונות, וניתן לראות אותו בהרבה פורומים עם שורות טקסט רבות, וכשרוצים לצמצם גלילה מרובה.  הבעיה העיקרית בשיטה הזאת היא העובדה שהעיצוב לא יכול להיות אחיד בכל מסך ומסך, ואם חשובה הקומפוזיציה הקבועה, לא ניתן להשתמש בשיטה הזאת ואחידות המסך תהיה בעיתית.

אם כן, נותרה לנו האופציה ה"שגרתית" של הרוחב הקבוע.

אני יוצא כאן בקריאה נרגשת: בואו נאמץ לפחות עוד 200 פיקסלים למסך: (100 לכל צד, מה כבר ביקשתי??) ונכסה עוד קצת את הלבן הערום שיש לנו במסכי ה- 960 שעדיין שולטים כיום ברוב האתרים. הלבן הבוהק בצדדים של המסך מסנוור לי את העניינים, וגם ממש לא ירוק.

דילוג לתוכן