כמה שלבים שצריך לעבור מי שמתכנן לפתוח אתר, ולא מבין גדול בכל מה שקשור לאינטרנט.
אל דאגה: כדאי וניתן להיעזר בבעלי מקצוע בתחום, ובחנויות וירטואליות כדי להשיג את הדרישות.
הגדרת האתר
בראש ובראשונה, עיצוב ותכנון האתר חייב להיות נגזרת מהייעוד שלו, לכן מטרת האתר חייבת להיות מוגדרת, בבחינת "סוף מעשה במחשבת תחילה".
אז למה אנו צריכים אתר?
האם זה בשביל שיהיה לנו "כרטיס ביקור ברשת"? האם אנו צריכים אתר תדמיתי? אתר מכירות?
כמובן שתוכן האתר ועיצובו משתנה מייעוד לייעוד.
כמה דוגמאות למטרות אתר: (1) הגדלת נתח שוק באמצעות האינטרנט ומקורות הכנסה נוספת- באמצעות קמפיינים פרסומיים במדיות שונות, כולל באינטרנט עצמו, עם הכוונה ל"דפי נחיתה". (2) "נוכחות אקטיבית" שמייצרת "באז": פייסבוק, טויטר, בלוג מקצועי. (3) אתר פורטפוליו פרזנטטורי (4) דריסת רגל בעולם האינטרנטי לתדמית בלבד.
תכנון האתר
מפת אתר מוכנה כוללת קטגוריות ותת קטגוריות עם תרשים זרימה כסקיצה. הדבר חשוב מאוד לתכנון האתר, כולל תוכן מחולק לכל קטגוריה. הכונה במפת האתר היא לניווט עצמו: הקישורים בין דפי האתר, וכן איך הם מבוצעים. (סיווג הנביגציה ברמת השימושיות והעיצוב, אבל את זה תשאירו לי..)
דוגמא לאתר קלאסי:
1. דף הבית
2. אודות
–1.2. הפירמה
–2.2 צוות המשרד (תתי קטגוריה)
3. שרותים
–1.3. שרותים תוך אירגוניים
–2.3. שרותי חוץ
4. עוד דף של משהו..
5. צור קשר
משאבים וכלים
אחרי שסיימנו להגדיר ולתכנן את האתר, נצטרך לדאוג למקורות תוכן. ועוד דבר אחד או שניים. חשוב לדעת שבשלב זה כבר כדאי להתיעץ עם מומחים בתחום.
1. טקסטים ותמונות, בצורת קבצים– ולא טקסטים רשומים על דף ותמונות מודפסות כמובן..
איך ניתן להשיג?
טקסטים: (1) איתור עובדת במשרד בעלת אוריינטציה שיווקית ואו בעלת יכולת התבטאות טובה. (2) עסקים שנותנים שירות כתיבה שיווקית, ניתן למצוא באינטרנט
תמונות המחשה: גטי אימג'ז, אייסטוק פוטו וכו' או מצלמה..
2. שם מתחם לאתר, או דומיין בלע"ז. אם יש לכם שם לעסק, אז שם האתר (ה"דומיין", שזה מה שמקלידים בשורת הכתובת, או בגוגל, כדי להגיע לאתר..) חייב להיות לפחות דומה, אם לא זהה, וסיומת מתאימה. כמה דוגמאות להמחשה: co.il לאתר ללקוחות פני ארציים בעברית, com. לאתר כללי באנגלית, או org. לארגון כזה או אחר עם או בלי ה- il. בסוף. ו- biz. לעסקים וכו' וכו'..
איך ניתן להשיג?
ניתן לרכוש בחנויות מקוונות רבות באינטרנט, השם "מושכר" לשנה או שנתיים (אפשר יותר..). אך כדאי לעשות עסקה לשנה או שנתיים עם חברת שרותי איכסון, שנותנים דומיין חינם לכל תקופת ההתקשרות. הם גם דואגים לרישום, כך שזה נוח. טיפ: באתר זה תוכלו לבדוק האם שם לאתר תפוס, או פנוי.
ואם לא עשיתם את זה עד עכשיו, תוכלו לפנות לאנשי המקצוע ש"רק" יאפיינו, יעצבו, יכתבו קוד, ויקימו את אתר האינטרנט שלך..
טארקבקים/פינגבאקים