פוטושופ? אילוסטרייטור? אינדיזיין? אולי שווה ללמוד גימפ? הרי היא תוכנה חינמית!
עימוד לדפוס? האם אינדיזיין, או קווארק? את תוכנת "תג" אתם מכירים?
יצירת אייקונים? הידעתם ששוה לנסות את אילוסטרייטור כתוכנה לעיצוב אינטרנט?
כתבה שנייה בסדרה!
לפוסט הראשון בסדרה–>
כשאנו באים לבחור תוכנות ששווה ללמוד ועליההם להתמקצע, אם במסגרת קורס מקצועי או השתלמות, העשרה או השלמה מקצועית למעצבת ותיקה שמכירה חלקית את התוכונות, ראוי שנבחן קודם את התוכונות החשובות שקיימות היום בשוק, ואז נוכל להחליט. כאן אציין שיש מגוון גדול של תוכנות גרפיות (שאליהם נחשפתי לאחרונה בזכות ה- Mac App Store..) אך לרוב ובד"כ לא מספיק רציניות בכמה וכמה אספקטים: חברה קטנה שיודעת לכתוב תוכנה שיודעת לעשות קרופ לאימג' ועוד כמה מניפולציות לדעתי לא שוות התייחסות רצינית. עזבו. בואו נתמקד בדברים רצניים..
אז בואו נתחיל.
אדובי פוטושופ
לא סתם ראשונה. עדיין המלכה ה(כמעט) בלתי מורערת של ממלכת הקרייטיב. ה-א'-ב' של כל מה שקשור לעיצוב גרפי, עיבוד תמונה, ובניית קומפוזיציות. לכל שחרור גרסה חדשה של פוטושופ, אדובי דואגת להוסיף כמות נכבדה של קיצורי דרך ופיצ'רים חדשים אשר מקצרים ומשפרים את תהליך עיבוד התמונה למשתמשים, וגורפים מחמאות מהקהל הרחב. כמי שעובד כבר הרבה שנים כמעצב אני יכול היות קצת משוחד ולהגיד לכם שכיף לעבוד על התוכנה המקצועית הזאת, ובגלל שיש 10 דרכים שונות לעשות כל דבר, התוכנה הזאת משאירה את כל המקצוענים אצלה בצורה קבועה.
במשפט אחד: אדובי משתדלת ולרוב מצליחה לשמור את פוטושופ כמלכה הבלתי מעורערת של עולם העיצוב הגרפי.
גימפ.
הפוטושופ של הקוד הפתוח. הכרתי כבר כמה מעצבים ש"השתפשפו" על גימפ האלטרנטיבית, ואז קנו פוטושופ. ומנגד, יש גם את הפריקים של הקוד הפתוח, האלה שיש להם לינוקס ו-Open Office, ומתקינים גם את גימפ, ולא בהכרח ישתמשו.. אז למה התקנתם? "ככה, כי זה בחינם.." בניגוד לפוטושופ, גימפ מתיימרת להיות תוכנת All in one, כאשר היא מציעה אפשרויות טיפוגרפיה, עימוד (התקנת פלאגאינים שונים) ופיצ'רים וקטוריים, בשונה מה"Suite" של אדובי, שמורכבת ממספר תוכנות מקבילות , כאשר כל תוכנה באה למלא צורך אחר.
במשפט אחד: פוטושופ (וגם אילוסטרייטור ואינדיזיין) לעניים. התוכנה קרסה לפני שעשיתם Save? שביזות, מה ציפיתם? זה בחינם..
אדובי אילוסטרייטור.
לא רק אייקונים ווקטורים. תוכנה שלטעמי הפכה מתמודדת ראויה לפוטושופ, בכל מה שקשור ליצירת קומפוזיציות לאינטרנט. התוכנה, בגרסותיה האחרונות נותנת אפשרויות מתקדמות גם לעיצוב מסכי ווב וכל יישומי ה- UI: כלי הסלייסינג שהעותק מפוטושופ עם אפשרות ה- save 4 web, וגם פתיחת האפשרות של גודל בפיקסלים ב- New document , יעידו על המגמה ההולכת ומתפשטת בקרב המעצבים שרגילים לתוכנה להשאר בה, גם אם העיצוב לא יודפס..
במשפט אחד: כלי עוצמתי, כבר ממש לא רק לפרינט.
אדובי אינדיזיין
בכלי העוצמתי הזה יש מגוון אפשרויות טיפוגרפיות שאין בשאר הכלים של אדובי: כל מה שקשור לעיצוב להוצאה לאור (ספרים, מגאזינים, עיתונים), עובר דרך אינדיזיין. התוכנה בגרסתה האחרונה (CS5) עברה גם מיני מהפך: אפשרויות הייצוא השתדרגו ל-PDFים עשירי מדיה (וידאו, סאונד וקישורים פנימיים וחיצוניים..) היא כמובן גם התוכנה הכי מתקדמת ליצירת E-Books וקבצי מולטימדיה שמיועדים לטאבלטים! אינדיזיין יכולה אפילו לייצא קבצי פלאש!
במשפט אחד: אין על אינדיזיין! המון המון דברים טובים!
אדובי אקרובט פרו
כלי משלים לסגירת קבצים לדפוס, להמרת פורמטים בצורה מהירה, ולסקירה, עריכה ולעיון בקובץ "סגור" לדפוס. בגרסאותיו האחרונות משמש (כיתר התוכנות האחרות של אדובי..) לדברים נוספים כדוגמת יצירת טפסים "חיים" לפרסום באינטרנט ועוד כל מיני דברים אינטראקטיביים נחמדים. ישנם פלאגינים נוספים (עוד הפעם- כיתר התוכנות האחרות של אדובי.) שבעזרתם ניתן לשנות (post ripping) ערכות צבעים, מיקומי שכבות ועוד.
קוארק
עוד תוכנת עימוד. סליחה אבל זה העתק די רע של אינדיזין.. תעיד על המשפט האחרון אפשרות מצחיקה שיש בכפתור שינוי סביבת העבודה(כמו באדובי אינדיזיין.. העתק כבר אמרנו?) של קוארק: בנוסף לרגילים (התאמה לטיפוגרפיה מתקדמת, התאמה למולטימדיה, וכו') ניתנת האפשרות לשנות את סביבת העבודה שתיראה "Like Indesign".. פחח כמו שאומרים.. פתטי לגמרי..
במשפט אחד: הצמדו למקור (אינדיזיין כמובן..). אינני רואה שום עדיפות לתוכנה הזאת, מלבד אולי שהיא יותר זולה.
תג
תוכנת נישה, "לדוסים בלבד": את התוכנה יצר בחור יהודי דתי ממוצא אמריקאי שחי בארץ, התוכנה נותנת מענה לצורך עימוד ספרי כתבי קודש, בעלי עמודות תוכן רבות וצולבות על עמוד בודד. התוכנה בעלת אפשרויות טיפוגרפיה רבות ומגוונות, ובעלת אפשרות אינדוקס מתקדמות, ריבוי הערות וכו' . ישנה מכללה אשר מלמדת את התוכנה למוציאים לאור ספרי קודש בעברית בעיקר.
במשפט אחד: אם אתם לא חובשי כיפה, אין לכם מה לחפש כאן. סורי.
אדובי פלאש
מה? מה פלאש עושה פה?? הרי אנחנו מתעסקים פה עם תוכונות לעיצוב גרפי לדפוס! אז מה הקטע? זהו, שתופתעו לדעת שיש לא מעט פריקים שאשכרה מעצבים בפלאש. לא סתם אפשר לייצא מפלאש כל מיני סוגי קבצים סטטים כדוגמת JPG וכו..
אבל עזבו אתכם משטויות, פלאש ממציאה את עצמה מחדש..
סיכום
היום כל מעצב חייב להיות עם יד על הדופק: ישנם המון חידושים כל הזמן, חייבים להיות מעודכנים בכל טרנד עיצובי, ולא פחות חשוב גם להיות מעודכן בעניין תוכנה. כל גרסה תוכנה שיוצאת לשוק מעודכנת בפיצ'רים חדשים שהם הצרכים של המעצב כבר אתמול.. אז יאללה, לעבודה!
היי קראתי את הפוסט שלך
ניתקלתי בו כשבעצם חיפשתי תוכנה גרפית
שאפשר לעצב איתה תויות , לוגואים , מעטפות ,אריזות למוצרים
בזמנו למדתי פוטושופ 5.5 לפני 13 שנה ( כבר שכחתי איך משתמשים בו )
חשבתי הפוסט שלך יעשה לי סדר בראש אבל זה קצת סיבך יותר את העניין
אם הבנתי נכון אתה מדבר פה יותר על תוכנות שעוסקות בעיבוד וריטוש תמונות
ולא כאלו שעוסקות יותר בגרפיקה של כתב .
בכל אופן אני אשמח אם תוכל להמליץ לי על תוכנה שתיהיה מתאימה למה שאני צריך ואם היא חינמית להורדה ואפשר ללמוד להתעסק איתה לבד אני אשמח .
תודה מראש בכל אופן
ראובן שלום,
התוכנה שנראה שאתה צריך, זה אילוסטרייטור, אך היא לא חינמית.
למען האמת, היא גם לא זולה.. אך לדעתי, שווה לשלם עבורה.
תוכל להורידה ולהשתמש בה 30 יום חופשי, ולראות אם היא מתאימה לך..
אם תרצה תוכנה חינמית, יש לך את גימפ שהיא טובה, אך לטעמי לא מספקת.
תודה רבה על התגובה המהירה
אתה יכול להפנות אותי ללינק שממנו אפשר להוריד את גירסת ההדגמה
אני מאוד מודה לך
חג שמח ושבת שלום
הנה לינק להורדת אילוסטרייטור-
http://www.adobe.com/cfusion/tdrc/index.cfm?product=illustrator
חג שמח
היי קראתי את הפוסט שלך
ניתקלתי בו כשבעצם חיפשתי תוכנה גרפית
שאפשר לעצב איתה תויות , לוגואים , מעטפות ,אריזות למוצרים
בזמנו למדתי פוטושופ 5.5 לפני 13 שנה -כבר שכחתי איך משתמשים בו
חשבתי הפוסט שלך יעשה לי סדר בראש אבל זה קצת סיבך יותר את העניין
אם הבנתי נכון אתה מדבר פה יותר על תוכנות שעוסקות בעיבוד וריטוש תמונות
ולא כאלו שעוסקות יותר בגרפיקה של כתב .
בכל אופן אני אשמח אם תוכל להמליץ לי על תוכנה שתיהיה מתאימה למה שאני צריך ואם היא חינמית להורדה ואפשר ללמוד להתעסק איתה לבד אני אשמח .
תודה מראש בכל אופן
illustrator בשילוב photoshop
היי יוניש, יש לך מושג מאיפה אני יכול להוריד את תוכנת "תג" (אם יש בכלל אופציה חינמית), ואיפה אני יכול להשיג פונט אשורי (כמו בספר תורה).
תודה מראש, אוניקס
הי אוניקס,
האם אתה יודע להשתמש בתוכנה?
אם לא, אני ממליץ לך לא להשקיע בתוכנה זו, מכל מיני סיבות, למשל: תג לא תומכת בפונטים ״אופן טייפ״ (ואם חיפשת פונטים חינמיים, רובם אופן טייפ (openType)…
אני ממליץ לך על תוכנת העימוד ״אינדיזיין״ של אדובי.
היי יוניש, ותודה על התגובה המהירה
הכוונה שלי היא ליצור סידור, ולשם כך אני צריך מס' פונטים של גוטמן (רש"י, סת"ם, וקרן), כך שה-openType פחות רלוונטי עבורי.
השאלה היא האם יש לך מושג האם היא חינמית, ואם לא – אז מהכין אפשר לקנות?
והשאלה השניה שלי: אני מחפש פונט אשורי (כמו ספר תורה). האם יש לך מושג מהיכן אפשר להשיג?
יום טוב!
מנסיון – יצירת סידור נורמלי עם אינדזיין – כאב ראש ענק. לדוגמה איך אתה עושה רווח מתחת למילה ראשונה בכל פיסקה, כשמדובר במאות כאלה?
אכן, אם מתחילים מאפס, זו עבודה סזיפית. אך ישנם כמה שיטות לעימוד אוטומטי (סקריפטים למיניהם) באינדיזיין.
שלום!
תודה על הסקירה! בידיוק מה שחיפשתי.
שאלתי היא האם אני יכולה גם ללא לימודי גרפיקה (אבל יכולות התמצאות לא רעות בכלל במחשב) להשתמש בתוכנת האדובי אינדיזיין לעיצוב אי-בוקס ומדריכים ווירטואלים שאני כותבת?
וגם… חינמית? מה מומלץ?
תודה רבה ויום טוב ושקט….
שני
שני שלום,
תוכלי להוריד ולהשתמש בחינם ל 30 יום הראשונים את תוכנת אינדיזיין ולאחר מכן להחליט אם את מסתדרת…
ישנם מדריכים רבים באינטרנט (וגם ביוטיוב!), אציין רק את אתר לינדה המצויין, שם תוכלי לצפות וללמוד (בתשלום) על תוכנת אינדיזיין.
א – קווארק היה לפני אינדזיין.
ב – באינדזיין עדיין חסרות הרבה מן האפשרויות בסיסיות שיש בתג, גם למי שלא דוס, כגון הערות שוליים בשורה אחת, מספור עמודים טיפה שונה מהסטנדרט וכדו'. אבל עדיין תוכנה הכי מומלצת לעימוד כללי.
שכחתי, למה אין סקירה ל Corel?
פחות נפוץ…
שלום יוניש.
אני עובד עם עימוד שלך ספרים תורניים ואני צריך את תוכנת תג, אשמח מאוד אם לדעת אם אפשר להשיג אותה בחינם ועוד יותר אם תביא לי כזה לינק.
אז תודה רבה וחג שמח,
יעקב
לא יודע היכן ניתן להשיג, בטח לא בחינם…
כדאי לשאול בבתי דפוס בעולם החרדי, יכול להיות שמעמדים מקצועיים עדיין עובדים עם תוכנה זו.
1. אין גירסת הדגמה.
2. עולה לגירסה הבסיסית כ-700$.
3. תמיכה בטעמים ותמיכה במספר טקסטים עולה עוד כ-500-600$.
מוכר אותה דניאל ויסמאן, הר נוף-ירושלים. תרים טלפון לקבל פרטים יותר מדוייקים.