תמיד כשאני מקבל כרטיס ביקור ליד, או שמישהו שולח לי מייל טכני או מקצועי, אני מסתכל על הסיומת שלו. אם הסיומת של המייל היא walla.co.il@ או hotmail.com@ או אפילו gmail.com@ או כל "ווב מייל" חינמי אחר, אני מתאכזב. כי לדעתי, כל עסק (קטן ככל שיהיה) צריך להחזיק דומיין. דומיין (,שאפילו מכיל רק שרת מייל- ללא אתר!- וראיתי כבר גם כאלה ..) עולה כיום החל מכמה שקלים לחודש, כך שהתירוץ של תקציב לא תופס..
אז אולי היתרונות לדומיין במדיה הפרסומית הם ברורים, אך אחדד בכל זאת את העניין למי שאיננו בא מעולם המדיה והפרסום דווקא:
- תחשבו על באנר של חברה, עם הפניית מייל של וואלה או אפילו יאהו: בתוך הבאנר יש פרסום לעוד גוף נוסף, ולא משנה באיזה גוף מדובר. זו שגיאה ענקית.
- שם דומיין חשוב כיום כמעט כמו לוגו: זה הזהות של העסק, בעידן האינטרנט. ולדוגמא אפשר להביא שימוש בלינק עם פרסום מסורתי: פרסום החוצות ברחוב יכול להיות רק שם הדומיין, שיתפוס את עין המתבונן עם מניפולציה עיצובית ושיקליד אותו מייד בסמארטפון שלו. (ועוד: ע"ע QR Code)
- מקצועיות: הרושם שמתקבל כשיש לך שם דומיין פרטי, הוא רושם של מישהו שקשוב למודרניזציה: "יש לי אתר אינטרנט, יש לי דף בפייסבוק, אני מתקדם וזורם עם טרנדים, אני לא נשאר במקום".
- כשפקיד שולח ללקוח מייל עם חתימה אלקטרונית של העסק+ לינק לאתר, זה משדר אירגון, סדר ומקצועיות.
ועוד כמה דגשים לשמות ומיילים:
1. גם קידומת המייל, בנוסף לסיומת חשובה: אם נרצה להפנות גולש לקבלת מידע נוסף, ניתן כמובן שם כמו @Info וכו'. שם פרטי יינתן לקידומת במידה ונוצר קשר אישי כמו שיחה מקצועית.
2. חתימת מייל מאוד חשובה: חשוב להוסיף לכל דואר יוצא טייטל של: בברכה, שם פרטי ומשפחה, תפקיד בארגון, טלפון אישי במשרד, טלפון נייד במידה וצריך, מייל, ולינק לאתר הארגון. האופציה של "הוספת חתימה" נמצאת בכל תוכנות המייל הנפוצות. תמונה עם לוגו זה בכלל מעולה..
3. חשוב להדגיש: כל הנאמר לעיל לא שולל את השימוש בג'ימייל או כל ווב מייל אחר לשמוש פרטי. גם אני מחזיק כמובן חשבון ב- gmail: לא צריך להוציא כסף על קבלה ושליחת מיילים פרטיים. ואני אישית גם מכיר אנשים שמגבים את כל המיילים מהעבודה שלהם בג'י מייל.. וזה בלי לדבר מילה על ה- גוגל קאלאנדר, גוגל דוקס וכו' שיוצרים חבילת שירות נהדרת מאת גוגל.. ועל זה אולי בפוסט נפרד אחר…
4. ועוד טיפ חשוב: כדאי מאוד מלכתחילה לא לפרסם את המייל שלכם ברשת, אבל אם אתם מסיבות שונות מוכרחים, אז חשוב לכתוב אותו בצורה שלא תילכד ע"י "בוטים" שמחפשים בדיוק את הטעות הזאת, לצורך הכנסה לרשימות ספאמים, שאחר כך מאוד קשה להיחלץ ממנה, אם בכלל: לפעמים גם הפילטרים הכי מתקדמים של דואר הזבל לא מסננים כמו שצריך, מניסיון. הכתיבה ה-"לא בטוחה" לכתובת מייל היא כזאת: mane@your-domain-mane.com, ולעומת זאת, הכתיבה "הבטוחה" לכתובת מייל היא כזאת: name-AT-your-domain-mane.com העניין הוא לא להכניס את השטרודל בכתובת, כי את זה בדיוק "הבוטים" מחפשים.
תגובות אחרונות