"…הקפה אחרונה, לי יש קשיי נשימה,
אני מפסיק לרוץ,
עומד בפינה,
ורואה את חלומך את מגשימה…"
התקופה המדוברת: ראשית שנות האלפיים.
המצב: אפל לא במצב מזהיר, אם כי גם לא בקריסה, אך עולם המחשוב הכללי, ה-פי.סי. בעיקר, לעומת זאת, מעולם לא היה במצב טוב יותר.
האינטרנט, נכנס לדורו השני-" WEB 2.0". ועמו אין ספור אפשרויות, שרק הולכות ומתבררות בשנים האחרונות. (אף אחד לא שיער בזמנו שאתרים כמו יוטיוב, פייסבוק, מייספייס, הבלוגים ודומיהם שכל המשותף להם- שהם WEB 2:, יהיו המובילים בעולם האינטרנט, בסוף העשור הראשון של שנות האלפיים.. ).כל המהפכה הזאת לא הייתה קורה אלמלא הפי.סי. היה תופס מקום בכל בית, והמחשבים הניידים הקטנים שכל פספוס מחזיק היום.
[paycontent]
אפל שוברת ת'ראש מה הם יכולים לחדש ולהיחלץ מהמצב בו הם לא רק מדשדשים כלכלית, אלא גם- והכי חשוב, קונספטואלית. זה זמן מה שלא חידשו משהו לעולם, בעיקר בחטיבת מקינטוש.(סטיב ג'ובס שואל את עצמו מה הדבר הבא- ועל כך בהמשך..) ה"מק" נבדל מהפי.סי. בחומרה, ובגלל התעקשותו של סטיב ג'ובס לבדל טוטאלית את כל מחשבי המקינטוש מהמתחרים בשוק, היה צריך ליצור אלטרנטיבה יעילה לפחות כמו המתחרים. אין תאימות? ניצור ליין שלם של מוצרים. מדפסות, מסך שהוא חלק מהמחשב, מקלדת שלא ניתנת להעברה הם רק חלק מהעולם הסגור הרמטית של אפל- מקינטוש. אלא שזה ממש לא קל: הפי.סי. , עם המעבדים העוצמתיים נותנים פייט רציני לליין המקינטוש.
[paycontent]
אפל מבינה, שהיא צריכה לחשוב מחוץ לקופסא, משהו פה לא זז. כנראה שבשביל ליישר קו לפחות צריך לצאת מה"עקשנות" של חומרה. עד תחילת שנות האלפיים המקינטוש החזיקה מעמד עם מעבדי ה-"פאוור-פיסי" של מוטורולה. מעבדי מקינטוש היו לגמרי שונים מה-פי.סי.: אם יש שני חברות (אינטל ו- AMD), שמובילות בשוק, אזי מוטורולה, מבינים באפל- לא יהיו יכולים לספק את הסחורה זמן ממושך, ולהילחם ממש בשני ענקי החומרה לעיל. "Well, if you can't beat them- join them" ככה אומר המשפט הידוע- וכך, אפל – ובטח זה לא היה להם קל- עוברים למעבדי אינטל והופכים את מקינטוש ל"יותר פי.סי."..
אוקיי. בשנת 2003 מעבדי אינטל ראשונים מגיחים לעולם כאשר על ראשם תפוח נגוס. במהרה ה"מקים" יהיו תואמי פי.סי. כמעט לחלוטין: חיבורי USB, חיבורי רשת ועוד חיבורים תואמי פי.סי. למיניהם. בלו-טוס' וכו'. בגרסאות האחרונות של ה"מקים" ניתן להתקין מערכות הפעלה שונות (!!), ולא רק הOS של אפל. ובא לציון גואל.
איך זה קרה?? סטיב ג'ובס הבין כנראה, שלא יוכל לעמוד מנגד, כאשר "הכל מתחבר להכל".
אך כמו קוסם מהימן, לא נגמרו לו השפנים בכובע. אוהו, הם רק התחילו לצאת!! אייפוד. מכירים? בטח. אייפון מכירים? בטח. רוצים? ודאי וודאי. למה? כי זה קסום. אין הסבר אחר. אני לא מתחיל לבלבל את המוח בכיוון הזה- איך ולמה אפל הצליחו כ"כ בעשור האחרון, הרשת מפוצצת בלבולי מוח על זה. אני אגיד רק עובדה אחת: כשסטיב ג'ובס עולה לבמה המפורסמת שלו שם – בקליפורניה, כל העולם, וגם המתנגדים הכי גדולים של אפל, נושאים לו עיניים. למה? כי הם יודעים שעוד כמה חודשים- זה מה שהם יצטרכו לחקות. אפל תמיד ראשונים. נקודה.
בל נשכח גם את ה"מק בוק אייר" שנהיה לעוד שפן מדהים שסטיב ג'ובס שלף מן הכובע, ועכשיו ממש גם ה- "אייפאד" החדש: שניהם עוזרים לחטיבת מקינטוש ולכל מוצרי אפל למצב את המותג כמותג מוביל.
חדשנות. חדשנות. חדשנות.
(מה אמרת שם מאחורה? שכבר היו מחשבי לוח? ועוד יותר טובים?? אז מה. הם לא היו עם מערכת הפעלה ייעודית ולא היו נראים כמו אייפון גדול. טוב אני מסכים איתך בנושא הזה ספציפית. כן כן אתה עוד שם? אני מדבר אליך. לא לא. אל תסתובב. כן אתה. גם אני חושב שאפל טעו עם האייפאד. אבל מה? ימים יגידו..)
ועוד בעניין הזה- ולא הרבה יחלקו עלי: יש לך מוצר אפל- זו אמירה. ללא ספק. במיוחד בארץ. למוצרי אפל-אני לא יודע בדיוק להסביר למה- יש מן ראשוניות כזאת. וגם אם זה לא המכשיר הכי טוב בסביבה- הוא מכשיר שמסובב ראשים. בדוק.
אך ה"מקים" נהיו מצרים משניים להצלחת החברה: אפל העבירה המון משאבים למוצרים שמהם ההכנסות העיקריות שלהם: אייפוד ואייפון. כאן המקום לציין שאפל כמובן עולה על גל ההצלחה של האינטרנט בכל מה שקשור למכירות מכוונות: ה"אפ-סטור" היא החנות המובילה למדיה דיגיטלית- שירים סרטים וכו' נמכרים ומורדים ישר למכשירי אפל. דומה שחטיבת מקינטוש נהיו עוד חברת מחשבים כמו – dell או lenovo. גם השוק המקצועי- הגראפיקאים, האדריכלים והשרטטים למיניהם- שפעם עבדו אך ורק עם מק- עוברים ל-פי.סי; מכיוון שהחומרה הרבה יותר מאירה פנים לכל מי שחשוב לו תאימות וקישוריות למכשירים אחרים ולאביזרים הנלווים שיש להם כבר במשרד או בבית.
אבל, אם למשל רצית מחשב טוב, עם מינימום תקלות, ו"All-In-One" חשוב לך: לא רוצה להוסיף על הוצאת חומרת המחשב גם הוצאה של מערכת הפעלה, ואין לך בעיות של חוסר דינרוס, או שאתה רוצה להשקיע, או שסתם לעשות רושם בפרזנטציה, סביר להניך שלפחות תחשוב לכיוון של מק.
מקינטוש היום מגיעה עם חומרה מתקדמת+ לדקה שהיא יוצאת: אבל כל פי.סי. איכותי אחר שתבחר דקה אחר כך, יהיה לו חומרה שסביר להניח תהיה יותר טובה, ובטח להשקעה שנקציב מול מק חדש. אני לא מתחיל לדבר על המחירים השערורייתיים של אפל בכלל ומקינטוש בארץ: זה עניין לפוסט אחר, אני מדבר על המחיר הרשמי העולמי בדולרים כפי שמופע למשל ב-אמזון.
סוף דבר:
אז צריך להחליט לא? מק או פיסי. נו מה נראה לכם? אם תשאלו אותי: מקינטוש. בגדול.
אבל לא אשקר: כמו הרבה מהאנשים מסוגי: אני סבור שיש משהו מעבר לחומרה הפיזית של אפל. בלי מעשי הקסמים של סטיב ג'ובס, סביר להניח שאפל הייתה סתם עוד חברת מחשבים אפורה.
[/paycontent]
שלום רב,
למרות מאמריך המפורטים (מדי) לאדם הפשוט- בחיפושי אחרי המלצה לא הובהר למה בדיוק אפל יותר טובה.
אלגנטיות, אין כניסת וירוסים, וכד'- ידוע.
המינוןסים? האם משתמשי פיסי יתקשו להשתמש במק – בהתקנות וביום יום?
האם מדפסות רגילות לא תאומות? ועוד שאלות פרקטיות כאלה או אחרות
תודה מראש
שרה
שרה שלום,
אפל טובה יותר. נקודה.
מכמה סיבות ועובדות:
1. יציבות מערכת ההפעלה
2. חומרה צרובה שלא עושה בעיות. בכלל.
3. מערכת הפעלה שנבנתה בדיוק על פי החומרה (שלא כמוב בוינדוס),
4. אין כמעט וירוסים
5. ועוד ועוד.
אפשר להתווכח עד מחר, בסוף זה עניין של טעם אישי…