מה יותר כדאי: לקנות חבילה של הכל ביחד? או הוסטינג לחוד ודומיין לחוד?

באיזה שפה תכנותית חשוב שהשרת יתמוך?

זול ותמיכה טכנית באנגלית בלבד? או קצת יותר יקר, ובעברית?

co.il. או  com. ?

כל התשובות, בפוסט שלפניכם

שוק ההוסטינג מתחמם. כמו בשוק ספקי האינטרנט הביתיים, ישנם הרבה חידושים לטובה בשוק ספקי ההוסטינג המקומי, כמו גם במערכות לניהול תוכן המתורגמות לשפת הקודש. אם לפני בערך שנה לא ממש יכולנו למצוא חברה ישראלית שנותנת שרות טוב עם מגוון אפשרויות כמו שיש מעבר לים, אבל גם במחיר שווה לכל נפש, אז נכון לעכשיו, המגמה הולכת בכיוון הנכון: מגוון הולך ומתרחב של חברות אכסון ישראליות מציעות חבילות במחיר אטרקטיבי. כבר לא צריך לחפש יותר מדי קשה (-הנה המלצה: ההוסטינג שלי..), בשביל למצוא חבילה במחיר משתלם, כמעט כמו בחו"ל. וורדפרס גרסה 3 יצאה, דרופל ממטבים את העברית, וגם ג'ומלה עושה את העבודה כמו שצריך, בניגוד לעבר.

אם בכל חבילת תקשורת בסיסית (סלולר, טלפון נייח, אינטרנט ביתי וכו' וכו') שנציג המכירות מנסה למכור לנו- בואו נודה על האמת: איננו מודעים לחלק גדול מן הפרטים, בטח אם אלה דברים טכניים, כך גם ההבנה המעמיקה של שוק הדומיינים וההוסטינג שמורה אולי רק לאנשים שבאמת בתחום.

אני אנסה לעשות קצת סדר בבלגן: הכל אגב- חויתי על בשרי: כי רק ככה, מסתבר, הישראלי הלוחם למד.

מי שרוצה לבנות להקים אתר אינטרנט מאפס, ולא לבנות ב-לייבסיטי WIX או בכל הממשקים הדומים, מוזמן להישאר- מי שרוצה להקים אתר בממשקים שהוזכרו- קצת לא רלוונטי מבחינתכם רוב המידע מכאן והלאה. בהצלחה.

בראש ובראשונה, כשמקימים אתר אינטרנט לכל מטרה, כדאי מאוד לעשות תחקיר מוקדם וסקר שוק: כמו בכל עניין הקשור לשווק- הצרכים וההתנהגויות של הלקוחות הפוטנציאליים מהווים את הבסיס לבחירה איזה אתר בדיוק נרצה להקים. התחקיר הזה יכול לחסוך הרבה מאוד כסף ובלאגן.

שאלות (שבחירת חבילת ההוסטיג מושפעת ישירות מהתשובות) לדוגמא שכדאי לחקור:

  1. מה צפי כמות הכניסות השבועית חודשית שתהיה באתר? (נפח התנועה באתר) נפח תנועה גבוה עולה כמובן יותר מאתר שיש לו נפח תנועה קטן יחסית.
  2. האם האתר יהיה איפורמטיבי בלבד, כמעין כרטיס ביקור ברשת? אם כן נצטרך נפח אכסון מינימלי. או האתר יהיה מרכז הורדות של קבצים? (נפח אחסון מקסימלי+ נפח תנועה מוגבר).
  3. אם בעל האתר ירצה לשנות תוכן בצורה עצמאית תכופות, אז עדיף שיהיה לאתר מערכת ניהול תוכן: או מערכת שנקנתה בכסף ( בד"כ אתרים שצריכים מערכות כאלו הם אתרים עם צרכים ייחודיים ומורכבים, כמו מסדי נתונים גדולים במיוחד עם פעולות מורכבות, וחנויות מקוונות) או שנסתפק בוורדפרס, ג'ומלה או דרופל. (מערכות מבוססות קוד פתוח לניהול תוכן חינמיות עם תמיכה אינטרנטית בפורום בלבד.) בנקודה הזאת אציין: חשוב לדעת שרוב השרתים כבר תומכים בשפות התכנותיות המקובלות, אבל כדאי לבדוק אם לא נפלנו בפח ולודא שהשרת תומך ב PHP, ו- SQL שהם השפות שנצרכות אם אנו משתמשים במסדי נתונים, ומערכות לניהול תוכן.האם האתר בעברית או באנגלית? לאיזה מגזר או למי האתר בדיוק פונה? לשאלה הזאת ישנם כמה דברים שיכולים להשתנות בהתאם לתשובה:  א.עיצוב האתר (עיצוב צעיר ודינמי? עיצוב עסקי וסולידי? וכו')  ב. בחירת שם דומיין וסיומת (גלובאלית: com. או ישראלית co.il) ג. שרת בחו"ל? (לקוחות שהם גם מעבר לים) או בארץ?  בנקודה הזאת אציין: אם חשוב לכם תמיכה טלפונית בשפת הקודש מכיוון שהאתר נבנה עצמאית ,לדוגמא, ואתם לא בטוחים מה צריך וניתן לעשות.., הרי שאתם כבולים לחברות ישראליות והמחיר יכול להיות עדיין יחסית יותר יקר. אבל אם תשאלו מומחים, (ואני שאלתי..) לגבי אתרים מכוונים לקהל הישראלי ובעברית, קרי, רוב המבקרים באתר יהיו מקומיים, אז גם כדאי שרת מקומי.

לסיום אציין שאמנם ניתן לעשות קיצורי דרך כדוגמת לייבסיטי וכו', אך האפשרויות שם מוגבלות ומגבילות. ניתן להקים אתר בעל עיצוב ייחודי ושליטה מלאה בעזרת מערכת ניהול תוכן (וורדפרס, דרופל ג'ומלה) מתקנות על הוסטינג ששרת מקומי מחזיק בלי הרבה כאב ראש.

דילוג לתוכן