שאלה מצויינת. נוסח השאלה המדוייק לא זכור לי לגמרי, אבל שאלה בסגנון הזה נשאלתי לאחרונה לא מעט פעמים..
פוסט ראשון בסדרה.

לאחרונה נשלח אלי קובץ עיצוב לרול אפ מסטודיו ידוע. העיצוב הקומפוזיטיבי והצבעים, מממ. מה אני אגיד לכם? הכל נפלא. אך ישנה רק בעיה קטנה אחת: הם שלחו לי את הקובץ עם קנ"מ של 1:10. לשאלתי למה הם לא שולחים קובץ 1:1, הם עונים: "זה כבד על המחשבים שלנו."
מה ??? אני 
כל יום אני סוגר רול אפ בקנ"מ 1:1! על איזה מחשבים אתם עובדים?? פאואר פי.ס.י?? פנטיום 4 בן 7?' תהיתי ביני לבין עצמי. כמובן שלא היה לי נעים לשתף אותם בתהיות שלי. בכל זאת, סטודיו מכובד..

לאחרונה אני נתקל בהרבה עבודות לא מקצועיות. וכשאני מדבר על עבודה לא מקצועיות אני לא מתכוון שהעבודות מכוערות, או שבחירת הצבעים או הפונטים לא טובה (כי יופי, כולם יודעים, זה בעיני המתבונן. סיפור אחר). אני מתכוון לעבודה שלא נסגרה בצורה מקצועית לדפוס. על מה אני מדבר אתם שואלים?
אתן דוגמא, וברשותכם, אקביל את מקצוע העיצוב הגרפי (ולא בפעם הראשונה) לאמנות, כדי לקבל פרספקטיבה נכונה ויעילה לביצוע עבודת עיצוב טובה ויעילה.

עבודה על יצירת אמנות, יעידו כל האמנים, ואפילו המתלמדים שביניהם, מורכבת מכמה שלבים עקריים:
1. רעיון
2. תכנון (בבחינת "סוף מעשה במחשבה תחילה")
3. בחירת טכניקה.
4. ביצוע: "בניית" היצירה עצמה.

לאחר תהליך מורכב (כמה מורכב, תלוי ביצירה..) של רעיון ותכנון שהם השלבים התאורטיים, האומן נכנס לתהליך היצירה עצמה. הטכניקה נבחרת לאור האפשרויות העומדות בפני האומן, ולאחר מכן האומן יבנה את היצירה, אם זה רישום, ציור מורכב, פיסול ועוד.
לא משנה כמה היצירה טובה בתאוריה, אם הפסל לדוגמא לא יווצר בחומרים הנכונים הוא פשוט יתמוטט. לא משנה כמה מורכב ועמוק הרישום בפחם, אפשר לעשות עליו פווו אחד, ושליש ייעלם. אני מניח שכבר הבנתם את הנמשל לבד.

אז ברשותכם, אביא לכם מכתב שכתבתי לגרפיקאית (מוכשרת, בחיי.) שמה לעשות, כנראה חדשה בכל מה שקשור לפרינט. יש הרבה כאלה בזמן האחרון. גרפיקאים שמתמחים (כמעט) רק ב- ווב ואינטרקטיב. לדעתי, כמי שעוסק גם בזה וגם בזה, זה חסרון אדיר. טוב עושים בתי הספר הרציניים בארץ שמלמדים את מקצועות העיצוב, שמלמדים קודם עיצוב לפרינט ורק לאחר מכן ל-ווב.

השאלה שנשאלה מתוך דבריה היא: מה יותר טוב: אילוסטרייטור או פוטושופ להכנת קומפוזיציה לפרינט? אחסוך ממכם את השאלה הארוכה, תבינו לבד מתוך ההקשר את החלק הראשון שלה בהתכתבות. אני מביא את התשובה שלי כלשונה:

עקרונית לא הייתי ממליץ לך בכלל על פוטושופ לעבודה כזאת.
מלכתחילה אילוסטרייטור.
אפשרויות הטיפוגרפיה בפוטושופ מוגבלות עד בלתי מתקבלות על הדעת..

ועוד לא התחלתי לדבר על הבעיה המוכרת של ריסטור הטקסט…

שלא תביני אותי לא נכון, אני מת על פוטושופ, (כמו על התוכנות האחרות של אדובי אינדיזיין, דרימוויבר, פלאש.. ועוד..) אבל אם רוצים לבנות קומפוזיציה לדפוס, דבר ראשון פותחים אילוסטרייטור. פוטושופ גם נדלקת מייד לאחר מכן כדי לסדר ולעבד תמונות וכו', אבל סגירת קובץ לדפוס נעשית באילוסטרייטור בלבד ( חוץ מכמובן חוברות, בוקלטים, מגאזינים ודפוס לא "מרובע" = אינדיזיין..).

סגירת הקבצים על ידי אילוסטרייטור מאפשר בין היתר "בלידים", "גטרים", וידוא איכות קובץ ("פרופ"), שמירה במגוון סוגי קבצים הנקראים ע"י תוכנות הריפים השונות לדפוס ועוד המון אפשרויות שכמעט ואין בפוטושופ.

אני לא רוצה להיכנס ל"למה" את עובדת על פוטושופ מלכתחילה על דברים כאלה, אם זה בגלל שאין לך את התוכנה או שאין לך את הידע, או שסתם יותר נוח לך, זה לא משנה את העובדה שהעבודה שלך באילוסטרייטור בסופו של דבר הייתה יכולה להיות הרבה יותר מקצועית..

הייתי ממליץ לך בחום לרכוש ללמוד או מה שזה לא יהיה, את תכונת אדובי אילוסטרייטור, כדי שמקרים כאלה בעתיד לא יישנו..

בפוסט הבא אתן כמה דגשים מקצועיים איזה תוכנה מתאימה לכל עבודה גרפית.

דילוג לתוכן