אוהב לעשות הכל בעצמך? סבבה. בעזרת המדריך הבא תוכל לרכוש דומיין והוסטינג, ולהתחיל לתפעל את מערכת הקבצים בשרת, לפתוח מיילים תחת שם המתחם שלך, לגבות את קבצי האתר ולעשות עוד דברים מגניבים בשרת הלינוקס שהשכרת, באמצעות מערכת ה- CPanel.
בחלק הראשון, שאתם קוראים עכשיו, אפרט את הדברים שצריך לדעת לפני ומה לעשות כדי שתוכלו די בקלות לבצע את הפעולות הנ"ל, ועוד הרבה יותר!

מה במדריך?

חלק א' (כאן, בהמשך)
*דרישות סף מהמשתמש
*רכישת דומיין והוסטינג.

חלק ב'  (בפוסט הבא)
*שימוש ב"מייל הטכני" מחברת ההוסטינג.
*כניסה ראשונה למערכת ה- C-panel.
*הוספת דומיין ב-CPanel והגדרתו. (שיוך שם האתר להלן "הדומיין" לאיחסון)
*סקירה כללית על המערכת: הפאנלים השונים
*יצירת חשבון דוא"ל, + הסבר התקנה במייל- קליינט (לדוגמא אאוטלוק)
*יצירת DataBase, שם משתמש, וסיסמא
*ניהול קבצים במערכת, + העלאת קבצים מתוך המערכת, והתקנת וורדפרס כדוגמא, הלא היא המערכת לניהול התוכן המבוססת php וקוד פתוח, הנפוצה והמומלצת ביותר.

מתחילים
דרישות סף משתמש (דברים שצריך):
1. כרטיס אשראי (הוסטינג בחו"ל? אז כרטיס אשראי בינלאומי, או חשבון פייפאל פעיל)
2. מחשב בסיסי (לא חשוב מערכת הפעלה) נוח, + חיבור מהיר לאינטרנט
3. דפדפן מעודכן (גוגל כרום, פיירפוקס, אופרה או ספארי. בשום אופן לא אקספלורר!! (-: ..)

רכישת הדומיין וההוסטינג.
*חשוב(1)!! המלצות שיינתנו כאן על חברה כזו או אחרת הנותנת שירות , היא מניסיון טוב (או רע- בהמלצה בהתאם) בלבד. לא קיבלתי לירה משום חברה לפרסום. כמו כן, אין בהמלצותיי השונות להתחייב על טיב השירות ואינן מחייבות קושרות אותי בשום דרך לנותני השירותים השונים שאזכיר כאן.
*חשוב(2)!! כדאי בכל מקרה לקנות את שני השירותים- הוסטינג ודומיין, בנפרד. קניית "חבילה במחיר משתלם" או "דומיין בחינם לקונים חבית אכסון", תעלה ביוקר לאחר מכן, מנסיון. זהו עוד טריק של החברות להחזיק את הביצים שלכם (דאבל מינינג..) בסלסלה אחת, עם פחות אפשרויות לצאת מהחוזה.

דומיין

כדאי ששם הדומיין שלכם יהיה זהה לשם החברה, לא מומלץ להתפתות לקנות שם בעברית. זה לא תפס. עניין השם הוא גם שיווקי. כדאי להתייעץ עם גוף שיווקי כזה או אחר, אם למשל, השם הספציפי שלכם תפוס כבר.
היכן בודקים? כאן (שירות whois), ובעוד מקומות, לעתים באתרי קניית דומיינים. שאלת הסיומת (co.il, com, net, biz וכו') קיבלה בעבר התייחסות בבלוג, כאן.
קניית דומיין לאתר מבוצעת און ליין ברוב החברות. זה נוח וזמין. ב- LiveDNS ניתן לקנות דומיין ולקבל את כל השירותים הנלווים. זוהי ההמלצה החמה שלי לחברת דומיינים ישראלית. לחברה רישיון בינלאומי (כמובן) לרישום דומיינים, וממשק וובי לניהול הדומיין(ים) שלכם, כולה בעברית, חויית השימוש סבירה ונוחה בהחלט.
כמו"כ, החברה עונה וחוזרת לטלפונים. וזה לא מובן מאליו במחוזותנו..

המלצה לקניית דומיין בחו"ל, המציעה מבצעים מצויינים בדי פעם בפעם: גו דדי. המחירים, גם ללא המבצעים הם כמעט ללא תחרות. אך שימו לב: לעולם, אבל לעולם, אל תתפתו לקנות מהם אחסון.  האחסון שלהם פשוט גרוע.

לסיכום בעניין הדומיין, אדגיש זאת: לאחר בחירת שם המתחם לאתרכם, כולל הסיומת, ו-וידוא שהוא לא תפוס, שירות רכישת הדומיין הוא עניין חשוב בתחילת כל תהליך הקמת אתר, אך אמור להיות קצר וללא קשיים מיוחדים.
זאת ועוד; שם הדומיין, או היכן נרכש, לא אמור להשפיע כלל על אכסון קבצי האתר עצמם, מהירות עליית האתר, או כל דבר אחר שקשור: כתובות מיילים עם סיומת האתר שלאחר מכן תרצו לפתוח ועוד.

לאחר רכישת הדומיין און ליין, תקבלו במייל את אישור הרכישה, והוראות פשוטות כיצד להיכנס לפאנל ניהול הדומיין(ים) שלכם. לפאנל הניהול תהיו חייבים להיכנס מאוחר יותר, לעדכן את פרטי ה-DNS. (שיוך הדומיין להוסטינג) הפעולה היא פשוטה, כמעט היחידה (חוץ מעדכון פרטים וכדו') שתצטרכו לעשות שם.

איך לעשות את השיוך בקצרה (ההוראות הם ב-LiveDNS, אך הרעיון זהה בכל אתרי הדומיינים..):
לאחר שרכשתם את ההוסטינג (איך, איפה, מה וכמה רוכשים הוסטינג- בהמשך), אמור להיות לכם פרטי ה- DNSים של האחסון. ה-DNSים הם בעצם כתובות פיזיות של שרתי האכסון שלכם, עליו יישבו קבצי האתר שלכם. כך, כשמקלידים את שם הדומיין שלכם בשורת הכתובת (או מחפשים אתכם בגוגל), הדפדפן פונה לשרת כתובות, שיודע לאיזה שרת אכסון קבצים להפנות את הדפדן שלכם.
1. כנסו לפאנל ניהול הדומיינים

2. לחצו על לשונית "הדומיינים שלי"

3. לחצו על ניהול (אייקון מפתח שבדי), בשורת הדומיין שאותו תרצו לשנות

4. במסך הנוכחי, לחצו על ה- + הראשון הירוק למטה, "הגדרת שרתי DNS"
5.  בתפריט שנפתח, הקלידו את 2 כתובות השרת שלכם, כפי שקיבלתם אותם מחברת האיכסון

הערה: יתכן וכברירת מחדל, הדומיין שלכם יהיה במצב "נעול" לשינויים, במצב זה- לא תוכלו לשנות את ה-DNSים. ניתן לשחרר את הנעילה בכמה צעדים פשוטים. (ההוראות באתר).

הוסטינג
ישנם הרבה חברות, גם מקומיות וגם מעבר לים שנותנות שירות אחסון אתרים. איך לבחור אחת מבין ים האפשרויות? בעבר כתבתי פה על העניין, הפוסט ברובו עדיין רלונטי.
אך בגדול, מה שחשוב הוא:
1. עלות מול תועלת, כאשר התועלת כאן היא בעיקר כמות של כמה דברים:
–א. נפח האחסון. נע בין 20 מגה, (חבילת מיני) לבין נפח בלתי מוגבל (חבילות מתקדמות, או בחו"ל- חבילות רגילות. כאן אדגיש, שבארץ, בעניין נפח האיכסון נמוך ויקר משמעותית ביחס לחו"ל.)
–ב. תעבורה נע בין ג'יגות בודדות לבין, שוב, נפח תעבורה בלתי מוגבל. בהתאמה מדוייקת לסעיף הקודם
–ג. עוד שרותים נלווים כמו: כמות תיבות מיילים, מספר דטה בייסים (לא ברור למה עדיין מוגבל בחלק מהחברות..), גיבויים אוטומטיים, ועוד.
2. שירות. בארץ, תקבלו את השירות בשפת הקודש, ובחו"ל, השירות כמובן באנגלית.

בדר"כ, מחיר החבילות בארץ יקר משמעותית, אבל כדאי במקרים שרוב התעבורה באתר נשארת בגבולות ישראל.

הוסטינג מומלץ בארץ: http.co.il מחירים יחסית סבירים, רמת שירות משביעת רצון
הוסטינג מומלץ בחו"ל: bluehost.com מחירים ברצפה, שירות און ליין, חוזרים למיילים מהר.

שני חברות הוסטינג הנ"ל מבוססי לינוקס, ובעלי CPanel, עליה נפרט בחלק הבא של המדריך.

דילוג לתוכן